Tipsarević u finalu!

Do svog drugog  finala ove godine, Janko Tipsarević je došao posle tri seta, slabog servisa, ne baš sjajne igre,  ali dovoljno dobre da se izađe na kraj sa nestabilnim Brazilcem, Tomašom Belučijem. Na kraju 6-4 2-6 6-4, za 8. igrača sveta.

Nije to bio najkvalitetniji meč, ali uzbuđenja i neizvesnosti nije nedostajalo. Janko je ipak pokazao stabilnost i kvalitet, pre svega u prvom i trećem setu, gde je samo jedan brejk odlučivao kome će taj period igre pripasti. I pored lošeg servisa, pre svega u prvom setu, gde je ubacio svega 44% prvog početnog udarca, Janko je zadržao smirenost, sve do početka drugog seta.

Tada Janko ulazi u jednu nervoznu fazu, gde je prvo svojim greškama, dozvolio protivniku da povede sa 2-0, da bi se odmah vratio u set, ali još brže ponovo prepustio prednost Brazilcu. To je toliko poremetilo Jankovu koncetraciju, da je već na 4-2, bilo jasno da srpski teniser više razmišlja o trećem setu, nego o mogućem ponovnom povratku u drugi.

U trećem setu, Janko je konačno pronašao servis. On mu je pomogao, daspasi dve brejk lopte na 2-1 i tako zadrži brejk prednosti koji je stekao u prvom gemu odlučujućeg seta. Ispostavilo se da je to presudan gem, jer do kraja meča Janko nije dozvlio protivniku da mu napravi bilo kakav problem kada je njegov servis u pitanju i tako je ipak mirno priveo kraju ovo polufinale.

Janko će u finalu igrati protiv pobednika meča Monako – Garsija-Lopez i imaće lepu priliku da osvoji svoju treću ATP titulu, prvu an šljaci.