Uspešan povratak Janka Tipsarevića

Nakon 17 meseci pauze ili 555 dana neigranja tenisa, Janko Tipsarević vratio se na pravi način pobedom u 1. kolu Hjustona (SAD, šljaka). Tipsarević je, iako nije igrao takmičarski tenis godinu, pet meseci i 18 dana, smogao snage da posle dva sata i 40 minuta igre, u taj-brejku, sačuva mirnu glavu i pronađe energiju i na 5-6 i na 6-7, kada je napravio dva vezana mini-brejka i potom servirajući došao do trećeg poena u nizu za važnu pobedu od 6-4, 3-6, 7-6 (9-7) nad Brazilcem Klezarom.

rsz_janko

Da je forma prolazna, a klasa večna, Tipsarević je u duelu sa 22-godišnjim rivalom, trenutno 186. na ATP listi, pokazao u nekoliko navrata. Prvo je pri rezultatu 5-5 u trećem setu, na brejk loptu za Brazilca, odsevirao as i drugog servisa i poveo 6-5, a potom se hladnokrvno suočio sa dve meč lopte, a naročito je bio u nezavidnoj situaciji kod druge, na 6-7, jer je Klezar imao dva servisa. Uspeo je srpski teniser da se izvuče, a potom dođe i do prve meč lopte. Lako ju je na svoj servis materijalizovao za veliku pobedu.

Tipsarević će se u 2. kolu sastati sa Santijagom Hiraldom (5. nosilac) iz Kolumbije, koji je na startu rutinski, rezultatom 6-2, 6-2 eliminisao Brazilca Rožerija Dutru Silvu. Tipsarević i Hiraldo igrali su dva puta, 2010. i 2013. godine, a obe pobede odneo je naš teniser u dva seta.