Tipsarević i Prpić prvi na teren

Prezime Prpić, nekima budu uspomene na nekadašnja polufinala jugoslovenske reprezentacije, ali i ime prezime Janka Tipsarevića, podseća na osvajače Dejvis kupa, 2010. godine. 2012. Filip Prpić i Janko, otvoriće duel prvog kola DK između Srbije i Švedske.

Kada je o prošlosti reč i Goranu Prpiću, Jugoslavija je u polufinalu 1989. godine izgubila od Švedske, a Goran je pretrpeo poraze u singlu od Vilandera i Svensona ali je sa Ivaniševićem odneo pobedu protiv Štefana Edberga u dublu, baš kao i dve godine kasnije u singlu, kada je Jugoslavija pobedila Švedsku sa 4-1 i ponovo stigla do polufinala.

Manje poznati Prpić će dakle, igrati od 14h protiv Janka a zatim na teren izlaze Viktor Troicki i Ridersted, igrač koga je Viktor pobedio u Halmstadu, u četvrtfinalu odigranom prošle godine, posle četiri odigrana seta. Filip nije igrao na tom meču.

U dublu, koji je predviđen za subotu, igraće Tipsarević i Zimonjić, protiv Brunstroma i Lindsteda, bar je tako najavljeno. Trećeg dana će Janko i Viktor zameniti svoje partnere, mada je moguće da će ako rezultat bude povoljan, umestoo nekog uskočiti Dušan Lajović, koji je u repezentaciju uskočio umesto Ilije Bozoljca.