Tipsarević, baš rutinski

Kada neki teniser ostvari neupitnu pobedu, a da pri tom ne odigra na svom najvišem nivou, takvu pobedu s pravom možemo nazvati rutinskom. Takva je bila današnja Jankova protiv 22-ogodišnjeg Japanca, Hirokija Morije,  koji je sve iznenadio pobedom protiv Hasa u prvom kolu. Janko je dakle, pobedio, sa 6-4 6-4.

Deluje tesno, ali u stvari je bilo daleko od toga. Tipsarević nije imao nikakvih problema da zadrži svoj servis, a od njegovog raspoloženja, je zavisio koliko će protivniku oduzeti gemova. Morija je pokazao izuzetan moral, nije preterano padao u igri, ali je bilo jasno, da nema čime da parira Janku. To je možda povremeno uspavljivalo srpskog tenisera, a i pauza posle UO je uticala, da sve ne bude baš sjajno. A bilo je i previše propuštenih brejk brilika, čak 8 od 10.

Janko je tako stigao do četvrtfinala na svom prvom nastupu u Bangkoku. Janka u četvrtfinalu čeka pobednik meča Jang – Verdasko, gde će morati da malo više od današnjeg izdanja. Meč će biti na programu u petak, dok će sutra na teren Viktor protiv Monfisa, kao drugi meč, negde oko 9h.