Tim bolji od Gofana u finalu Gštada

Samo nedelju dana nakon što je osvojio titulu u Umagu, austrijski teniser Dominik Tim stigao je do trofeja i na turniru u Gštadu. On je u finalu savladao prvog nosioca, Belgijanca Davida Gofana sa 2-0 u setovima. Timu je ovo treća titula u karijeri, pošto je prethodno osvojao turnire u Nici i pomenutom Umagu. Za trijumf u Gštadu, austrijski teniser je dobio 80.000 dolara i 250 ATP poena, nakon čega će biti korak bliže ulasku među 20 najboljih tenisera na svetu. Sa druge strame, Gofan ostaje na dve titule (Kicbil i Mec) iz četiri finala.tim i gofanOdlično je Tim otvorio meč i prvi stigao do brejka, za vođstvo od 3-1. Gofan potom uzvraća udarac, osvaja četiri uzastopna gema i dolazi na korak od osvajanja prvog seta. Pri vođstvu od 5-4, belgijski teniser je uspeo da  spasi tri brejk lopte, ali je na kraju izgubio gem na svoj servis, nakon čega je rezultat bio izjednačen. Motivisani Tim, inače treći nosilac na ovogodišnjem turniru, sjajnim bekhend udarcima dobija naredna dva gema i osvaja set rezultatom 7-5.

Belgijanac je u prvom gemu drugog seta napravio brejk, koji nije uspeo da sačuva. Kada je Gofan duplom greškom omogućio 22-godišnjem Austrijancu da povede sa 4-2, bilo je jasno da će Tim odneti ukupnu pobedu. Rutinski je osvojio naredna dva gema, i trijumfovao u meču koji je trajao jedan sat i 26 minuta, i u kome je viđeno čak devet brejkova. On se tako revanširao Gofanu za poraz u finalu turnira u Kicbilu prošle godine.

Zanimljivo da je Tim postao tek četvrti teniser rođen 90-ih godina prošlog veka, koji je u jednoj godini osvojio najmanje tri turnira. Prethodno je to za rukom pošlo Grigoru Dimitrovu i Milošu Raoniću.