Težak poraz Filipa

Kao da je šansa koja mu se ukazala, voljom žreba, vezala ruke i noge Filipa Krajinovića, da ne prikaže ni delić onoga što zna, tako da je Filip previše lako završio svoj nastup na Roland Garosu, porazom od veterana Devildea, 2-6 2-6 0-6.

Lošije plasiran protivnik, od svih sa kojima se Filip susreo u kvalifikacijama, kao da je toliko povećao Filipova očekivanja, da jednostavno nije uspeo tokom celog meča da se oslobodi pritiska i počne da igra kako ume. Na njegovu nesreću, Devilde je iskusan, i što je najgore, odličan defanzivac, a uz to još levoruk, pa je Filip imao i taktičkih roblema, mada su oni proizilazili iz lošijeg servisa nego inače i jako loše igre u ofanzivi.

Jasno, to je bila posledica samopouzdanja, koje je Filipa napustilo još krajem prvog seta, a definitivno u drugom, kada je posle vraćenog brejka i 2-3, dozvolio novi brejk, i od tada nije uspeo da osvoji nijedan gem do kraja seta.

Kako stvari stoje, Devilde verovatno neće mnogo dalje od ovog na turniru, a Filip će verovatno imati uspešniju karijeru od vremešnog Francuza, ali realnost je danas bila neumoljiva. Ipak, je previše bilo očekivati od igrača koji gotovo tri godine nije igrao normalno tenis, da tek tako odigra najbolje, u svom debiju na jednom GS turniru. Valjda će sam Filip uspeti da iz svega izvuče samo ono pozitivno i nastavi svoj povratak u top 200, a zašto ne i u Top 100.