Tesna pobeda Jovane, Ivana poražena nakon trilera sa Begu

jovana jaksic hobartNakon 6-0, 6-0 u prvom kolu, niko nije očekivao težak posao za drugog nosioca u Meksiku, na ITF turniru 25k, ali Jovana Jakšić je morala da se pošteno izbori za pobedu. Iako je pobedila u dva seta, rezultat od 7-5, 7-6 (8) protiv Viktorije Rodrigez pokazuje težinu pobede. Još jednom je Jakšić odigrala tesan taj brejk, u kom se vratila od 2-6 i dobila ga 10-8, čime je i trijumfovala. Za plasman u polufinale, protivnica je Indi de Vrome. Jedini okršaj, na travi u juniorskoj konkurenciji, dobila je Holanđanka, trenutno 228. na svetu.

U Brazilu, na turniru iste kategorije, prvi nosilac, Irina Kamelia Begu je preokretom pobedila Ivanu Jorović. Umalo Ivana nije došla do čudesnog preokreta, ali Begu to nije dozvolila pa je pobedom 1-6, 6-1, 6-4 prošla u polufinale. 

Ivana Jorović AO 2014Uvodni set bio je u Ivaninoj kontroli u potpunosti, a jedini gem Rumunke bio je brejk pa je sa laganih 6-1 Ivana protutnjala kroz uvodni set. Nakon neiskorišćene brejk lopte na startu drugog seta, Ivana nije uspela da se dovoljno koncentriše pa je Rumunka od 1-1 stigla do 6-1, a seriju prenela i u treći set, osvojivši pet od šest gemova. Ivana najpre na 1-5 ostaje u setu, zatim pravi brejk i još jednom ostaje u setu. Kod druge šanse Rumunke da odservira za meč, Ivana stiže do 00-40, ali to ne uspeva da iskoristi, pa nakon velike borbe poražena završava ovaj meč. Ivana ima samo razloge za zadovoljstvo, iz kvalifikacija je došla u drugo kolo, osvojila šest poena što će joj doneti skok do oko 580.mesta. I naredne nedelje Ivana igra u Brazilu, u glavnom žrebu turnira 25k.

Nina Stojanović, RG 2013Vredna pomena je i Nina Stojanović, koja igra na fjučersu u Egiptu. Nakon kvalifikacija, ušla je u četvrtfinale pobedom danas nad prvim nosiocem Marinom Šamajko, 6-3, 4-6, 6-2! Ove pobede će konačno dovesti Ninu na WTA listu, gde će zabeležiti po prvi put rang. Teniserke na listu ulaze čim skupe 10 poena, ili minimum uzmu poene na tri turnira, a Nina sada ima četvrtfinale fjučersa u Vrnjačkoj Banji, još jedno četvrtfinale u Egiptu, uz ovo koje je danas ostvarila. Nina je trenutno 25.juniorska sveta, a najviše je dostigla 17. mesto.