Tesan poraz Teodore u polufinalu

Teodora Mirčić je napravila sjajnu seriju pobeda na turniru 25k serije u Americi, ali je danas u tesnom meču u polufinalu, poražena. 6-7 (7), 5-7 je bio rezultat u korist Fransoaz Abande.

Teodora MirčićObe igračice su došle iz kvalifikacija do polufinalnog meča, pobedivši nosioca u 1.kolu. Dok je Teodora bila bolja od Poline Vinogradove, trećeg nosioca, Abanda je iznenadila prvog nosioca, Amerikanku Ali Kik.

Za Teodoru je ostao još jedan turnir da odigra, iste kategorije u Americi, na ovoj mini turneji. Za razliku od prethodna dva, ovde neće morati u kvalifikacije, jer je na turniru koji se igra za dobijanje specijalne pozivnice istu i osvojila.

Ovim rezultatom Teodora je već obezbedila skok na narednoj WTA listi, pa će sa trenutnog 369.mesta skočiti do otprilike 330. pozicije. Ono što može da raduje jeste dobra forma Mirčićeve, a ona se poklopila sa periodom u kome brani samo jedan poen do aprila, tako da će, ako nastavi u ovom ritmu, imati šansu da se ubrzo vrati u top 300, a možda se i primakne ili pređe rang karijere, a to je 249.mesto, na kom je bila još daleke 2008. godine, sa 20 godina.