Tesan poraz Ane u polufinalu

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Sank Peterburgu pošto je poražena od Roberte Vinči sa 5-7, 4-6. Ovo je bio deseti međusobni duel dve teniserke i četvrta pobeda Italijanke.

Ana Ivanović – SANK PETERBURG 2016

Ana je bolje ušla u meč i sigurnom igrom povela 3-0, ali Italijanka u tom trenutku poziva na teren svog trenera i brzo se vraća u igru istom serijom. Brejka nije bilo sve do rezultata 5-5 kada Roberta pri rezultatu 40-15 za Ivanovićevu vezuje četiri poena,  pravi brejk i dolazi u priliku da servira za set. Ivanovićeva se nije predavala, bila je blizu brejk lopte ali Vinči ipak čuva svoj servis i osvaja prvi set.
U drugom setu viđena je takođe velika borba. Obe teniserke su ljubomorno čuvale svoje servise ali je Ana ipak poklekla u sedmom gemu, kada Roberta koristi jedinu brejk loptu u ovom setu.  Italijanka potvrđuje brejk i vrlo brzo dolazi do gema u kome  servira za meč. Ana dolazi do šanse za brejk u tom gemu ali je ne koristi i Vinči zatim koristi svoju prvu meč loptu za kraj meča.

Tako će se u finalu sastati prvi i drugi nosioci turnira, Belinda Benčić i Roberta Vinči  i to će ujedno biti njihov prvi međusobni duel.