Tepavac i Katić u finalima

Marko Tepavac i Dejan Katić su nastavili sa sjajnim rezultatima i pobedili danas u polufinalima.

Marko Tepavac danas slavi dvadeseti rođendan, a najlepši poklon stigao je jutros. Marko je u polufinalu fjučersa u Egiptu savladao Vaska Mensurada i plasirao se u svoje prvo profesionalno finale!

Marko već uživa rang karijere ovog momenta (697.mesto), a ovim plasmanom ići će mnogo napred pa će od onog tamo ponedeljka biti minimum oko 625. mesta, a titula donosi plasman u 600.

Kao sedmi nosilac, na putu do finala pobedio je Kunina, Ćasa, Domingeza i Mensurada, ne izgubivši ni set! Mensurada je danas pobedio 6-4, 7-6 (6), iako je posao mogao i ranije završiti. Imao je set i 5-2, ali drugi set je otišao u taj brejk, a i tamo je Tepavac nadoknadio 2-4 i nakon četrnaest poena osvojio taj brejk i meč.

U finalu će igrati protiv boljeg iz meča Martinez – Imer.

Dejan Katić plasirao se u finale fjučersa u Grčkoj, nakon predaje protivnika u polufinalu. Pri rezultatu 6-3, 2-1 za Srbina, Aldin Šetkić predao je meč pa će Katić za titulu igrati protiv Jozefa Kovalika. Do finala Dejan je savladao Šolca, Vorda, Arenasa i Šetkića pa će mu ovaj plasman doneti skok na korak od top 600, dok titula donosi ulazak u 600.