Teniseri Zvezde šampioni Srbije.

Na terenima impuls hola na Novom Beogradu u kome se nalaze prostorije Teniskog saveza Srbije održano je Ekipno prvenstvo Srbije 2014. u konkurenciji seniora. Šampionski trofej otišao je u ruke ekipe iz TK Crvena Zvezda.

CZ SVI

 

Na Ekipnom Prvenstvu Srbije za seniore, koje se održalo od 01 – 05. decembra učestvovalo je 11 ekipa (TK Taž iz Niša, TK Lokomotiva iz Beograda, TK Crvena Zvezda iz Beograda, TK Vojvodina iz Novog Sada, TK Trim iz Beograda, TK Kraljevo iz Kraljeva, TK OTK Beograd iz Beograda,TK Spens iz Novog Sada, TK AS iz Novog Sada, TK Masters iz Beograda i TK Đukić iz Beograda).

U finalu, snage su odmerili TK CZ i TK Vojvodina. Do trofeja je stigla ekipa Crvene Zvezde posle velike borbe pobedom od 4:3.

CZ 2

Na spisku igrača ekipe TK Crvene Zvezde našli su se Ivan Bjelica, Miljan Zekić, Boris Pašanski, Danilo Petrović, Ilija Vučić, Nikola Ćirić, Strahinja Rakić i Stefan Milićević. Oni su u prvom kolu bili slobodni, a u 1/4 finalu i polufinalu su pobedili 5-0 ekipe TK Đukić i TK Trim.

Na spisku igrača ekipe TK Vojvodine našli su se Marko Tepavac, Antonio Šančić (stranac), Denis Bejtulahi, Arsenije Zlatanović, Saša Stojisavljević i Nemanja Gavrilović. Oni su takođe u prvom kolu bili slobodni, a u 1/4 finalu i polufinalu su ostvarili tesne pobede od 4-3 protiv ekipa TK Lokomotiva i TK AS.

VOSA 1

 

U finalu, Marko Tepavac je pobedio Ivana Bjelicu 6-3, 6-2 i doneo prvu pobedu ekipi TK Vojvodine. Miljan Zekić je odmah izjednačio na 1-1 pobedivši Antonia Šančiča sa 6-3, 7-5. TK Vojvodina je opet povela pobedom Denisa Bejtulahija nad Danilom Petrovićem (6-4, 7-6(4)). Ilija Vučić je pobedom nad Sašom Stojisavljevićem (6-4, 6-4) izjenačio na 2-2, a Nikola Ćirić je pobedom nad Nemanjom Gavrilovićem (6-0, 6-1) preokrenuo rezultat na 3-2 za TK CZ. Dubl Tepavac/Bejtulahi izjednačio je na 3-3, pobedom 7-6(3), 7-5 nad Bjelicom i Zekićem. Ukupnu pobedu ekipi Crvene Zvezde doneo je dubl Petrović/Ćirić nakon velike borbe i spašene meč lopte protiv dubla Šančić/Stojisavljević (6-3 6-7(5) 12-10).