Teniseri barjaktari!

   Na 30 modernim OI u Londonu dosta tenisera i teniserki je dobilo čast da nose zastave svojih zemalja.

Kao što je poznato, zastavu Srbije nosiće najbolji srpski teniser svih vremena i osvajač bronzane medalje na OI u Pekingu 2008 – Novak Đoković.  Rodžer Federer prepustio je nošenje zastave Švajcarske svom partneru u dublu Stanislasu Vavrinki. Švajcarac je nosio zastavu svoje zemlje na otvaranju u Atini 2004 i Pekingu četiri godine kasnije.

“Vavrinka ispunjava sve uslove za ovaj prestižni zadatak”, saopštio je Olimpijski komitet Švajcarske. “Ponosan sam što ću nositi zastavu Švajcarske. Podseća me na veliki trenutak kada sam sa Rodžerom Federerom dobio medalju u Pekingu“, rekao je Vavrinka koji će sa Federerom braniti zlato iz Pekinga.   

Zastavu Rumunije u Londonu nosiće Orija Tekau – dubl igrač. Privilegiju da nosi zastavu svoje zemlje je dobila Marija Šarapova“Izabrali smo da Rusiju u Londonu predvodi Marija posle velikog uspeha koji je postigla na Rolan Garosu”, izjavio je selektor Fed kup tima Šamil Tarpiščev za dnevnik “Sport ekspres”. Za zgodnu Šarapovu to je veliko priznanje, budući da je još ranije isticala da joj je najveći san u karijeri učešće na Olimpijskim igrama, zbog čega je obećala da će se potpuno posvetiti nastupu u Londonu posle Vimbldona.

   Španac Rafael Nadal je trebalo da nosi zastavu svoje zemlje, ali ga je povreda sprečila pa će barjak preuzeti Pol Gasol. Od ostalih: Leonard Paes  – Indija, Stefani Vot – Lihtneštajn, Agnješka Radvanska – Poljska, Markus Bagdatis – Kipar…

Teniski turnir na OI počinje 28.07.2012.