SW19: Marion i Sabina u finalu

BArtoliDanas su tokom polufinalnih mečeva odlučene finalistkinje najvećeg teniskog turnira – Vimbldona.

Prve na teren Ol-Inglend klaba izašle su Marion Bartoli i Kirsten Flipkens. Nekadašnja finalistkinja Vimbldona, Bartolijeva, je stigla do pobede ubedljivo i lako u dva seta (6-1, 6-2). Tokom celog meča  igrala je odlično, sa pripremljenom taktikom za tip teniserke poput Flipkens, uz dobro kretanje lako je neutralisala slajseve popularne Fliper. U pobedi joj je pomogla i Flipkensina povreda kolena, ali to ne umanjuje uspeh 15. nositeljke turnira, koja je kupila kartu za top deset najboljih teniserki sveta nakon Vimbldona.Lisicki

Odmah za njima na terenu su se našle Serenin egzekutor, Sabine Lisicki i prošlogodišnja finalistkinja, Agnjška Radvanjska. Lisicki je došla do pobede nad četvrtom teniserkom sveta nakon uzbudljivog trosatnog maratona u tri seta (6-4, 2-6, 9-7). Ovo je njeno prvo Gren Slem finale , a da spomenemo i to da je već jednom bila u polufinalu i četvrtfinalu ovog turnira, te da ovaj rezultat nije veliko iznenađenje.

Ove dve teniserke sastajale su se 4 puta, od toga 2 puta na vimbldonskoj travi. Nemica je do sada slavila u 3 od meča, a na travi je skor 1-1. Ovo finale zakazano je za subotu, 6. jun na Centralnom terenu i smatra se da će biti uzbudljivo jer su obe tenisrke specijaliste za travnate terene.