Svi zdravi!

Kako se bliži početak Australian opena, tako se svi osećaju mnogo bolje. Da li su u pitanju povrede koje nisu takve prirode da im je potrebno duže lečenje ili jednostavno sakrivanje slabosti u nadi da će sve biti u redu kada počne turnir, teško je reći, jer AO je ipak previše važan turnir, da bi se tako lako odsutalo od njega. Ipak svi povređeni od prošle nedelje su spremni, bar oni o kojima se najviše priča.

Karolina je izjavila da veruje da će biti spremna, ali iz cele njene priče se vidi da je povreda više plašila nego što je zaista bila ozbiljna. Sa druge strane, i Kim Klajsters se oporavila od povrede, za koju je, kako ona kaže, bilo potrebno samo par dana odmora, te da nije bila ozbiljnije prirode. Od kada je došla u Melburn normalno trenira i spreman je za odbranu titule.

Od teniserki, izgleda da je Serena imala najozbiljnije probleme. Ona je tek od juče počela normalno da trnira, punom snagom, pa će kako stvari stoje i ona potpuno spremna dočekati ponedeljak ili utorak i njen prvi meč na turniru. Na kraju tu je i Šarapova, koja jedina duže odsustvuje sa terena i koja je propustila početak sezone. Šarapova kaže da je oporavak tekao duže nego što je očekivala, ali da su sada svi problemi iza nje.

Nadal se takođe odjednom oseća dobro. Kaže da mu rame više ne predstavlja problem. Zbog ramena je kako kaže morao da se zagreva pred mečeve u Dohi duže nego što je uobičajeno, što je uticalo na njegov ritam u toku samog meča. Rame je bilo uzrok slabe forme na prva dva turnira, jer je morao da se odmara i nije imao dovoljno vremena za pripreme, ali da je sada onaj pravi. Da li to znači da najavljene februarske pauze neće biti?

Federer od utorka ne oseća bolove, a od četvrtka trenira punom snagom. Ipak, on je valjda jedini koji je rekao da se još uvek ne oseća opušteno i da ima strah da se bol i povreda ne vrate.

Kako bilo, početak turnira i rezultati će pokazati kako stvari zaista stoje. Možda će nečiji poraz otkriti da sve nije bilo sto posto u redu, što ipak kao pravi ljubitelji tenisa ne želimo. Ono što želimo je da uživamo u takmičenju a to nam mogu pružiti samo zdravi sportisti. Pa ko bude bolji….