Sve sama polufinala

Lepi rezultati stižu ove nedelje sa juniorskih turnira širom sveta. Stojanović, Ostojić, Đere i Ilić plasirali su se u polufinala turnira na kojima su igrali od kojih su neki i G1 i G2 kategorije i obezbedili znatan napredak na juniorskim listama.

Nina Stojanović, sada već zvanično drugii juniorski reket Srbije, bar što se zvanične ITF liste tiče, prva je ušla u polufinale G2 turnira u Indiji, gde je iozgubila ali je zato osvojila titulu u dublu sa svojom partnerkom Šafirovom. Jedna od najmlađih srpskih juniorki(1996) u konkurenciji do 18 godina, sigurno će napredovati 50-60 mesta i verovatno se naći negde oko 150. mesta juniorske liste.

Đere i Ilić su zajedno krenuli na turnir i obojica su u polufinalu G1 turnira u Perovu. Ako se od Đerea to i očekivalo jer je bio 3. nosilac, onda je Ilić napravio veliko iznenađenje jer je u četvrtfinalu savladao 20. juniora n asvetu, domaćeg igrača Safraneka. 16-ogodišnji Ilić se još plasirao i u finale dublova, pa će se iduće nedelje sa 165. mesta sigurno naći u Top 100, a Đere verovatno među najboljih 50.

Na kraju, treba pomenuti uspeh sve bolje Katarine Ostojić, koja se našla u polufinalu G4 turnira u Fudžairahu. Ostojić je i prošle nedelje igrala polufinale u Abu Dabiji i izgubila od iste protivnice sa kojom će sutra igrati, Ruminke Daskalu.