TSS: Selektori po starom

obradovic_i_vranesNa sednici Komisije TSS, održanoj 08.01.2013 godine, u sastavu: Toplica Spasojević, predsednik U.O. TSS, Radmilo Armenulić,profesor i počasni član TSS i Aleksandar Bolić, sportski direktor TSS posle detaljne analaze svih kandidatura koje su stigle u predviđenom roku u TSS, doneta je odluka da se za novi četvorogidišnji olimpijski ciklus ponovo izaberu dosadašnji selektori: Bogdan Obradović (Dejvis kup) i Dejan Vraneš (FED kup).

Radu komisije prisustvovali su još: Dušan Orlandić, generalni direktor TSS i Čedomir Šoškić, menadžer TSS.

Kao kandidati za mesto selektora Dejvis kup ekipe, pored Obradovića kandidaturu su još podneli Goran Bubanj ( bivši selektor) i Roman Savočkin, dok je za mesto selektora u FED kup ekipi konkurisalo četiri kandidata, pored Vraneša još: Roman Savočkin, Srđan Dašković, i Petar Popović.

Na osnovu kompletno prispelih dokumentacija Komisija je konstatovala da svi kandidati ispunjavaju uslove Konkursa, ali da su referense dvojice dosadašnjih selektora iznad onih koje su podneli ostali kandidati. Obradović je 2010. godine osvojio Dejvs kup, dok je Vraneš na kraju prošle godine igrao u finalu FED kupa, uz to je proglašen od strane TSS za trenera godine 2012. Ovo su bili dovoljni argumenti da se Komisija odluči za pomenute kanididate.