Sve gore

Od onoga što se moglo gledati u zadnje dve godine, kada je Bojana Jovanovski u pitanju, ovo je verovatno bilo njeno najlošije izdanje. Nije se previše očekivalo od nje, ali ovako lak poraz od prosečne tenisereke, koju je do sada lako pobeđivala i to pre samo dve nedelje  poslednji put, svakako ni najvećim pesimistima nije padalo na pamet.

6-3 6-2 uz po dva brejka po setu, gde je Bojana samo na početku drugog seta uspela da povede sa 2-1 uz brejk prednosti. Tada je izgledalo, da je posle pauze između setova pronašla ritam, uspela da nađe rešenje za vetar, svoju igru i protivnicu. Da, vetar jeste svakako pravio problem ionako nesigurnom Bojaninom servisu, ali to je slabo opravdanje, jer je preko puta imala protivnicu čija je prosečna brzina servisa, skoro kao kod juniorki, 143km/h!

Odmah je Bojana izgubila servis, a onda je i Delakva podsetila na svoje izdanje od pre par godina. Bojana olako gubi 40-15 na 3-2 za protivnicu i od tada je više nije bilo na terenu, jedva da je par poena osvojila. Bojana je tako posle godinu i po dana ponovo van prvih sto i to joj sigurno neće doneti ništa dobro u nastavku sezone pa i karijere. I ovde se video veliki nedostatak samopouzdanja i teško je reći kako će ga Bojana u budućnosti povratiti. Bojana je još uvek mlada, pa ostaje nada, da je ovo samo još jedna faza u budućoj uspešnoj karijeri.

Inače, negde istovremeno su se završila dva meča, ovaj Bojanin i meč Azarenke i Votson. Azarenka je izgleda ipak za nijansu bila brža, a svojoj protivnici je prepustila samo jedan gem.