Švajcarci u polufinalu

Jedan očekivano i rutinski, drugi posle ubedljivo izgubljenog prvog seta. Na kraju ćemo videti pomalo neočekivano polufinale Federer – Vavrinka. Pre svega zato što se više očekivalo od Miloša Raonića, koji se očigledno nalazi pod pritiskom, jer je sve bliži Top 10 na ATP listi. Ćudljivi Vavrinka, je zaboravio ubedljivo izgubljeni prvi set, izdržao taj brejk i na kraju bio bolji u trećem za novi susret sa Federerom, 2-6 7-6(5) 6-4.

Sa druge strane, Federer je još jednom potvrdio odličnu formu u kojoj se nalazi ovoga leta. Fiše ipak nije na prošlogodišnjem nivou ali uvek dobro igra na američkom betonu, a bio je ubedljiv i u prvim kolima u Sinsinatiju. Ništa mu to nije pomoglo, Švajcarac nije dozvolio niti brejk loptu i rutinski je izašao na kraj sa Mardijem, 6-3 7-6(4).

Tako se šanse Novaka da se vrati na prvo mesto smanjuju. Sada mu je pored titule potrebna i pobeda Vavrinke, što mu je uspelo samo jednom, u Rimu 2009. godine. U ostalih deset susreta, uspeo je da dogura samo do jednog seta. Meč će se igrati kao drugi u danšanjem programu, a prvi će na teren od 19h Novak i Del Potro.