DK: Stepanek i Ferer otvaraju finale, Berdih preti

Izašao je žreb za 100. finale Dejvis kupa, kojim je određeno da će u petak prvi na teren Radek Stepanek i David Ferer. Meč će početi od 16h a posle njih će na teren “stari prijatelji”, Tomaš Berdih i Nikolas Almageo.

Dan pre toga, Berdih je u izjavi novinarima u Pragu rekao da Nikolas Almagro nije toliko dobar kakvim ga predstavljaju i da će biti slabija karika u španskom timu. Poznata je netrpeljivost ovih tenisera koja je imala kulminaciju na ovogodišnjem AO, kada je na Hajsens areni Berdih odbio da se rukuje sa Špancem smatrajući da ga je ovaj namerno gađao u telo na mreži.

Berdih je čak uspeo da pripreti pobednicima Završnog turnira u Londonu, Lopezu i Granoljersu, rekavši da im čestita na tituli ali, da bi pobedili njega i Štepaneka, moraće da se dobro pripreme i smisle neku dobru taktiku jer svi očekuju od njih da pobede.

Time je Tomaš indirektno otkrio da ono što je objavljenu na žrebu, da će drugog dana protiv Lopeza i Granoljersa na teren izaći Rosol i Minar, samo taktička igra a da će zaista na teren već standardno on i Štepanek.

Na izbor španskog trenera Koreče, žalio se i Felicijano Lopez koji je rekao da je razočaran neizborom u tim za predstojeće finale, da je sebe video u timu jer smatra da on može da pobedi Tomaša Berdiha .

Ko je bio u pravu, Koreča sa jedne ili Lopez i Berdih sa druge strane, videćemo od petka uz direktan prenos na Sportklubu.