Startna pobeda Đokovića u Njujorku

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US-opena, a na tom putu izgubio je samo tri gema, pošto je savladao Brazilca Sozu rezultatom 6-1, 6-1, 6-1. Novak će u drugoj rundi igrati sa Austrijancem Andreasom Hajder-Maurerom, koji je u pet setova pobedio Vašeka Pospišila. U jedinom dosadašnjem okršaju, ove godine u Monte Karlu, Novak je pobedio sa 6-4, 6-0. Austrijanac je trenutno 52. na svetu, a ove sezone ima skor 19-20.noleRutinski meč odigrao je Novak na startu takmičenja u Njujorku. Bilo je jasno da Brazilac nema igru kojom može da parira prvom teniseru sveta, ali što Novak kaže, svaki rival zaslužuje maksimalno poštovanje, a opreznost posebno u prvom kolu gren slem takmičenja.

Nije tajna da svi žele skalp srpskog asa, ali je Brazilac bio daleko od toga. Samo 23 minuta bila su Novaku potrebna u prvom setu, uz dva brejka, da povede 1-0. I kroz drugi set je Nole protutnjao, pošto je napravio trostruki brejk, dok je i u trećem, kao u prethodna dva seta, protivniku prepustio samo jedan gem za uverljivu poruku nakon 73 minuta igre.

“Nikada ranije nisam igrao sa njime, a izgubio sam samo tri gema. Igrao sam ranije na centralnom sradionu i to mi je pomoglo da sprovedem plan u delo i da budem agresivan. Sve je funkcionisalo kako treba od prvog do poslednjeg poena. Nisam mogao bolje da započnem US open i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu“.