Startna pobeda Ane u Torontu

Ana+Ivanovic+Western+Southern+Open+Day+7+CUltAXDb4tTlAna Ivanović plasirala se u treće kolo WTA turnira u Torontu pobedom protiv kvalifikantkinje iz Belorusije, Olge Govorcove. Srpkinja je bila bolja sa 2-0, po setovima 6-4, 7-6(4) posle skoro dva sata igre.

Teniserke su u uvodna dva gema razmenile po brejk, a potom je sredinom seta, nakon novog brejka Ana uspela da povede sa 3-1. Usledio je brz odgovor Govorcove, koja je uzvratila ribrejkom osvojivši naredni gem bez izgubljenog poena. Peta nositeljka u Torontu je ipak dočekala svoju šansu u desetom gemu, kada je izvršila pritisak na servis rivalke i realizovala prvu set loptu, za vođstvo rezultatom 6-4.

U drugom setu smo videli pravu reviju brejkova, ukupno deset. Beloruskinja je u jednom trenutku imala dva brejka prednosti, vodila je i sa 5-2, ali se Ana nije predavala, uspela je da anulira zaostatak i da set odvede u taj-brejk. U odlučujućem gemu psihološka prednost je bila na strani Ivanovićeve, koja je vrlo brzo stigla do četiri vezane meč lopte, iskoristila je tek treću i sa 7-4 overila trijumf i plasman u narednu rundu.