Šta se dogodilo?

Mučila se Jelena u prvom setu, da nađe ritam i preciznost kod udaraca i servis, i kada je izgledalo da je posle ubedljivo dobijenog drugog seta sve na svom mestu, dogodio se neverovatan pad, 2-6 6-2 0-6!

Znala je Jelena da za razliku od prethodna dva meča, neće imati puno koristi od čekanja na greške protivnica. Radvanska je neko, ko je takvu igru, baš kao i Jelena, doktorirala i da s obzirom na godine i formu, to može da radi i bolje od Jelene. Zato je srpska teniserka rešila da ona bude ta koja će kontrolisati igru i napadati. Za takav pristup igri, potrebno je samopouzdanje, koje kod Jelene već duže vremen nije na najvišem nivou. Otuda i nervozan početak meča sa puno grešaka, koji je na kraju seta stigao do brojke 16.

Sa takvom igrom Jelena nije mogla više od dva osvojena gema u prvom setu. Drugi set je ipak bio druga priča. Na početku seta sve je nekako leglo na svoje mesto, pa je Jelena sa 11 napravljenih vinera došala do 3-0 i dva brejka prednosti! Bilo je jasno da je izjednačenje već gotova stvar, ali isto tako da Jeleni neće biti lako u trećem setu, jer posle te fantastične serije, sve je mnogo više ličilo na prvi set. Prednost je ipak bila prevelika a i Radvanska se nije najbolje snalazila u tim trenucima, pa je uz razmenu još po jednog brejka Jelena uzvratila istom merom.

Svašta se moglo očekivati u trećem setu, ali ne ono što se dogodilo. Doduše iskustvo iz poslednjeg njihovog meča je nagoveštavalo i takav scenario. Jelena greškama dozvoljava lagan prvi gem protivnici. Delovalo je kao da se malo uspavala posle drugog seta, malo je kasnila na riterne, kod kojih je bila na loptici i tako je propustila priliku da  nastavi pritisak na Radvansku. Kako je tekao drugi gem, izgledalo je da se neće čekati dugo, na novu priliku za to. A onda se desio preokret. Jelena od 40-00, dozvoljava protivnici izjednačenje, uglavnom svojim greškama, a onda slede dve duple greške i izgubljen gotovo dobijen gem.

I to je bio kraj. Do kraja meča ređale su se Jelenine greške, kao kod neke juniorke, koja ne može da prestane da razmišlja o propuštenoj šansi. Čini se da ni sama Radvanska nije očekivala takav rasplet, čak se može reći, na osnovu intervjua posle meča, da nije previše verovala u pobedu posle drugog seta.  Tako je Jelena propustila još jednu priliku da dođe do malo ozbiljnijeg rezultata i izgubila još jedan manje ili više neizvestan meč u tri seta, kakvih je bilo podosta prošle godine.