Šta Rodik i Henman kažu o Novaku…

Dvojica nekadašnjih sjajnih teniskih asova Endi Rodik i Tim Henman sa nevericom su ispratili pobednički ples Novaka Đokovića na Vimbldona, konstatujući da je srpski as – nedodirljiv. Amerikanac Endi Rodik je pre sedam-osam godina imao čak verbalne sukobe sa Novakom Đokovićem, nije krio netrpeljivost prema srpskom igraču, ali vremena su se promenila i on priznaje apsolutnu dominaciju aktuelnog “broja jedan”.

“Novak sad može da ode na spavanje i da kaže sebi “Imam više osvojenih gren slem titula od Konorsa, Meiknroa, Agasija, Bekera, Edberga, Vilandera” i ta lista je sve duža i duža. On maršira kroz istoriju sada i mi svi to gledamo”, rekao je Rodik.

Nekadašnji teniski “bombarder” smatra da će Đoković značajno uvećati broj osvojenih gren slemova, jer je nedodirljiv za konkurente.nole“Nadam se da grešim, ali nisam siguran da će Rafa Nadal osvojiti još neki gren slem pored ovako dominantnog Novaka. Ne znam ni gde su limiti Đokovića. Zastrašujuće je što se 2008-09 smatralo da mu trava najmanje odgovara kao podloga. Oduvek je bio veoma dobar na šljaci, što je pomalo ironično, jer još nije osvojio Rolan Garos. Ali, njegova sposobnost da prilagodi igru svim podlogama je stvarno, stvarno impresivna”, istakao je Rodik.

Amerikanac je posebno podsetio na preokret u igri Novaka Đokovića u odnosu na početke karijere.

“Nedavno sam pogledao svoje beleške za mečeve protiv Novaka i pročitao sam: “Drži ga u igri što je moguće duže, istroši ga i počeće da pada i psihički i fizički”. I sada, čoveče, to ne može da bude dalje od istine! Neverovatna je, pored doterane fizičke spreme, njegova sposobnost da se nosi sa teškim situacijama na terenu. Sve je potpuno preokrenuo”, nije štedeo na komplimentima Endi Rodik.

Britanac Tim Henman takođe ističe da su mogućnosti najboljeg tenisera sveta – neograničene.

“Njegova priprema, disciplina, dijeta, sve je prvoklasno! Novak je na vrhuncu karijere i mislim da na ovom nivou može da ostane još pet-šest godina. Ako pogledamo kroz prizmu gren slemova, to je još mogućih 20 trofeja i vidim ga kako ih dodaje u kolekciju”, istakao je Henman.