Srpkinje loše startovale u novoj sezoni

jankovicNova 2016. godina nije dobro počela za srpske teniserke, jer su Jelena Janković i Bojana Jovanovski poražene u prvim kolima. Bolja od Jelene na turniru u Brizbejnu u tri seta bila je Roberta Vinči, dok je Bojanu u Šendženu savladala Ana Lena Fridzam.

Meč između Jelene Janković i Roberte Vinči trajao je dva sata i 17 minuta, a italijanska teniserka slavila je nakon preokreta sa 3-6, 6-2, 6-4. Na startu meča razmenile su brejkove, a do kraja prvog seta Jelena je još dva puta uspela da oduzme servis protivnici i tako ovaj deo susreta dobije sa 6-3.

Deset brejk lopti viđeno je u drugom setu, a samo su dve iskorišćene. Obe su bile na strani Roberte Vinči koja je sa 6-2 slavila u ovom delu meča. U petom gemu odlučujućeg seta, Italijanka je oduzela Jeleni servis za vođstvo od 3-2, a prednost je sačuvala sve do kraja ovog susreta. Treći set dobila je sa 6-4, i tako došla do pobede i plasmana u drugo kolo Brizbejna.

Bojana Jovanovski uzela je samo tri gema u svom prvom meču u novoj sezoni. Nemica je vezala sedam dobijenih gemova i stigla do 6-0, 1-0, pre nego što je naša teniserka uspela da se upiše na semafor. Bojana nije uspela mnogo toga da uradi u susretu sa lošije rangiranom protivnicom, pa je Fridzam u osmom gemu drugog seta došla do novog brejka i povela sa 5-3. Servirala je za pobedu i posle četvrte meč lopte plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Šendženu.