SRB:WBD 2-1

3-0 3-1 1-3

S obzirom na protivnike,  rezultate, i formu naših tenisera ove godine, većina bi očekivala iza ovih rezultata imena Đoković, Tipsarević, Troicki. Međutim, redosled je malo drugačiji. Prvi meč i prijatno iznenađenje bio je meč Viktora Troickog. Nakon petosetnih mečeva u prva dva kola, Viktor  je meč  protiv Huana Monaka dobio bez izgubljenog seta 7-5 7-5 6-3! Iako je u prvom setz Viktor gubio 3-5, a u drugom takođe gubio isto to vođstvo, uspeo je da se vrati oba puta i privede setove kraju .

U isto vreme, na centralnom terenu, Novak Đoković je, nakon sporog starta, pobedio, srpskoj publici možda ne tako dragog, češkog tenisera Radeka Štjepaneka,  rezultatom 4-6 6-2 6-2 6-2.

Nažalost, Srbija će imati samo jednog predstavnika u četvrtfinalu, jer sledeći meč Novak igra upravo protiv Viktora.  A moglo je biti i dva tenisera, da je Janko Tipsarević iskoristio povoljan žreb. Nakon prvog kola, kada je dobio Davida Nalbandijana,  skorašnjeg finalistu, i umalo pobednika Kvinsa, i bivšeg finalistu Vimbldona, delovalo je da će sve ići lagano do četvrte runde. Međutim, Mihail  Južnji se pobrinuo da tako ne bude, pobedivši Janka u četiri seta 6-3 6-4 3-6 6-4!

Sutra na teren izlazi Ana Ivanović, dok momci imaju slobodan vikend!