Srbija preko Poljske do baraža Svetske grupe II Fed kupa [VIDEO]

Fed kup selekcija Srbije plasirala se u baraž za popunu Svetske grupe II Fed kupa, nakon što je slavila protiv selekcije Poljske posle odlučujućeg dubl meča!


Sprska reprezentacija u sastavu Nina Stojanović, Ivana Jorović, Dejana Radanović i Bojana Marinković ostvarila je sve četiri pobede u prvoj zoni Evro/Afričke grupe!

Odlučujuću pobedu doneo je dubl Jorović/Stojanović koji je posle preokreta savladao Poljsku kombinaciju Piter/Linet sa 4-6, 6-4, 6-1.

Pre toga Jorovićeva je savladala Katerinu Piter posle tri odigrana seta rezultatom 6-2, 4-6, 6-4. Potom je Nina Stojanović ubedljivo poražena od Magde Linet 2-6, 1-6 tako da je odluka o pobedniku pala u dubl meču.

Sve teniserke koje su igrale singl mečeve, ponovo su izašle na teren ali ovoga puta u dublu.

Srpski sastav je loše počeo i odmah na startu izgubio servis, što je Poljakinjama bilo dovoljno da osvoje prvi set rezulatom 4-6. Za razliku od prvog seta u kome je viđena samo jedna brejk lopta i jedan brejk, u drugom ih je bilo ukupno pet. Naš dubl je odlučujući peti brejk napravio u desetom gemu iskoristivši drugu set loptu za izjednačenje u setovima 6-4.

Naše teniserke su takozvani “momentum” sa kraja drugog seta prenele na početak trećeg seta i velikom serijom od pet gemova nagovestile veliku pobedu. Poljakinje su potom uspele da spasu jednu meč loptu i osvoje utešni gem da bi već u narednom naše realizovale drugu meč loptu i tako obezbede prolaz u pomenutom baražu.