Fed Kup: Srbija lako sa Austrijom

Kao što se i očekivalo teniska reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu nad selekcijom Austrije u okviru 1. kola “A” grupe Evro-afričke zone. Prvi poen našem timu donela je debitantkinja Ivana Jorović koja je savladala Barbaru Has sa 6-3, 6-2. Drugu pobedu zabeležila je Aleksandra Krunić koja je takođe u dva seta nadigrala Patriciju Majr sa 6-2, 6-2, a pobedu su overile Jorović i Krunić pobedom u dublu nad Graber i Klemenšic 6-1, 6-3.

Jorovic fed kup

Naredni protivnik našoj reprezentaciji biće domaćin Mađarska. Meč se igra u četvrtak sa početkom od 16:00 časova. Tim Mađarske čine: Timea Baboš (93 WTA), Reka-Luca Jani (290 WTA), Dalma Galfi (615 WTA), Ana Bondar (651 WTA). Ukoliko Srbija pobedi Mađarsku naš tim će zauzeti prvo mesto u svojoj grupi i izboriće baraž koji se igra u subotu.

Krunic fed kup

U subotu 7. februara na programu je baraž  u kome će se pobednik grupe “A” boriti sa pobednikom grupe D za plasman u plej of za popunu Svetske grupe 2 koji je na programu 18. i 19. aprila 2015. godine. Grupu D čine reprezentacije Belgije, Hrvatske, Izraela i Letonije.