Srbija bolja od Španije u četvrtfinalu, sledeća Francuska!

U četvrtfinala timskog svetskog prvenstva u tenisu Srbija je na domaćem terenu savladala reprezentaciju Španije i izborila polufinale.
Okršaj četvrtfinala igrao se u Beogradu, u dvorani ”Aleksandar Nikolić” na tvrdoj podlozi.

Prvog dana na teren su izaši Novak Đoković i Viktor Troicki koji su zabelećili rutinske pobede protiv oslabljenog Španskog tima. Umesto Rafaela Nadala i Roberta Bautiste Aguta, prvi i drugi reket Španije bili su Pablo Karenjo Busta i Alberto Ramos Vinjolas.

Đoković je pobedio Ramosa Vinjolasa sa 6-3 6-4 6-2 a Troicki je bio bolji od Karenja Buste sa 6-3 6-4 6-3.

Drugog dana, Viktor Troicki i igrač-selektor Nenad Zimonjić izborili su pobedu u pet setova protiv Pabla Karenja Buste i Marka Lopeza. 
Srbija je slavila sa 4-6 7-6(4) 6-0 4-6 6-2 i tako osigurala prolazak u polufinale.

Trećeg dana su ipak odigrani preostali mečevi. Dušan Lajović bio je bolji od Haume Munara sa 2-6 6-1 6-4, a Zimonjić je na kratko ”izašao iz singl penzije” i odiggrao meč protiv Alberta Ramosa Vinjolasa, koji je izgubio sa 2-6 1-6 za konačnih 4-1. 

Desetu godinu u nizu Srbija igra u Svetskoj Grupi Dejvis kupa, a sedmi put se našla u četvrtfinalu.Pobedom nad Španskim timom obezbedila je četvrto polufinale koje će se igrati u septembru u Francuskoj.

Protiv Francuske, tim Srbije je igrao samo jednom u finalu 2010. godine, kada ih je na domaćem terenu i pobedio i došla do jedine ”salatare” do sada.

Drugi polufinalni par su Belgija i Australija.