Srbi dominiraju u dublu

krunic_aleksandra640_640Odavno naši igrači nisu imali ovoliko uspeha u dubl konkurenciji, kao što je slučaj ove nedelje.

Najvredniju titulu, na ITF turniru u Tunisu, iz kategorije 25k, osvojila je Aleksandra Krunić, u paru sa Katarinom Piter. Kao drugi nosioci, one su uz kroz tri seta stigle u finale, gde su takođe nakon tri seta  trijumfovale nad Jani/Paškovom, rezultatom 6-2, 3-6, 10-8. Krunićeva je ovim rezultatom nadoknadila šokantan poraz u drugom kolu singla od Daniele Segel, tek 468. teniserke sveta. Ovo je Aleksandri bila treća titula u dublu. Naredne nedelje će igrati u Nemačkoj, na turniru 25k.

Tamara Čurović osvojila je titulu na fjučersu u Grčkoj, pošto je u paru sa Kamilom Rosatelo opravdala ulogu prvih nosilaca. U finalnom meču su savladale Perez/Parizas iz Španije 7-6(4), 6-3. I njoj ovo može biti uteha za slabije izdanje u sunglu, gde je bila prvi nosilac, ali je u polufinalu izgubila od petnaestogodišnje Grkinje Gramatikopulu 0-6, 6-3, 5-7. Njoj je ovo bila četvrta dubl titula, i sve su osvojene na fjučersima. Tamara i naredne nedelje ostaje u Grčkoj.

Na turniru u Vićenci, Nikola Ćaćić je u paru sa Damirom Džumhurom stigao do titule na turniru iz serije 15k. Moti/Volante su bili protivnici i prvi nosioci, ali su Nikola i Damir rutinski u dva seta rešili pitanje pobednika, rezultatom 6-3, 6-4. Ćaćić je odigrao odlično i u singlu i iz kvalifikacija stigao čak do polufinala i podsetio nas je zašto je smatran jednim od većih talenata srpskog tenisa. Ovo je Nikoli 17. titula u dublu, druga ove sezone, a pre nešto više od godinu dana bio je 240.teniser na listi dubl igrača.