Španija na korak od finala, u Argentini nerešeno

David Ferer i Nikolas Almagro su pobedili u prvim mečevima svoje protivnike i tako doveli Španiju na pobedu od plasmana u finale Dejvis kupa.

Almagrova pobeda ima veću težinu jer je Izner bar po plasmanu, ali i po rezultatima, u ovogodišnjem Dejvis kupu bio favorit. Imao je Amerikanc i brejk loptu u petom setu, kada je pokušao da iskoristi drugi servis protivnika i iz forhenda napravi viner. Nije uspeo, a onda je na scenu nastupila domaća publika i pomogla Špancu da se odbrani i kasnije da stigne do pobede, iz drugog pokušaja.

Almagro je, naime, imao meč lopte i u 10. gemu ali je iskoristio svoje u 12. i tako doneo značajnu pobedu u dramatičnom meču mada je tokom celog meča imao set prednosti koji je Amerikanac stizao, 6-4 4-6 6-4 3-6 7-5. Pre toga je David Ferer, posle lošeg starta i izgubljenog seta, lagano izašao na kraj sa drugim igračem SAD Semom Kverijem, 4-6 6-2 6-2 6-4.

U drugom polufinalu, Del Potro očekivano nije imao previše problema sa Stepanekom i svoj posao je odradio u tri seta, 6-4 6-4 6-2. Mnogo više borbe bilo je u drugom meču gde je Monako ispustio 2-1 u setovima i prednost brejka u četvrtom protiv Tomaša Berdiha. Imao je Argentinac 4-2, ali do kraja seta nije uzeo ni gem. U petom setu smo videli gomilu brejkova, čak pet, ali je Berdih dobio onaj odlučujući, na 5-4.

Danas su na programu dublovi gde bi u Hihonu trebalo na teren da izađu Mark lopez i Granoljers protiv braće Brajan. Sa druge strane, najverovatniji parovi su Stepanek i Berdih protiv Berloka i Švanka, iako su za Čehe najavljeni Rosol i Minar. Nije isključeno da kod Argentinaca dođe do neke promene, možda Monako umesto Berloka.

U mečevima plejofa, uglavno smo dobili očekivane rezultate. Švajcarska, Belgija, Brazil i Kanada su poveli sa 2-0 dok je u ostalim mečevima nerešeno s tim da je drugi meč u Napoliju, između Fonjinija i Kapdevilea, prekinut u petom setu pri rezultatu 1-1.