Španija, Amerika, Češka i Argentina u četvrtfinalu

Od reprezentacija koje su imale prednost od 2-0 u prvom meču, samo Srbija i Austrija nisu obezbedile plasman u četvrtfinale.

Federer je baš kao juče u singlu, dobio prvi set, a onda izgubio meč. Očigledno da su jučerašnji porazi ostavili traga na Švajcarce, a dali poleta Amerikancima. Majk Brajan je izašao na teren sa Fišom i posle izgubljenog seta, gotovo rutinski dobili meč, tri seta po 6-3. Federer je tako prvi put zaigrao za Švajcarsku reprezentaciju u Dejvis kupu od 2004, a da je to meč u Svetskoj grupi i razočarao domaćine.

Svoje navijače razočarali su i Nemci, koji su poveli u dublu protiv Argentine sa 2-0, ali su Has i Pečner izgubili naredna tri seta protiv Nalbandijana i Švanka, pa tako i ceo meč. Za razliku od njih, Česi i Španci nisu imali nikakvih problema da u tri seta dobiju svoje dubl mečeve i završe posao u dva dana.

Južni i Davidenko nisu juče igrali u singlu, ali su danas pokazali pobedom u dublu, selektoru Tapiščevu gde je pogrešio. Peja i Marah su možda bili i favoriti u meču, ali posle pet setova, Rusi su produžili nadu  za plasman u četvrtfinale, ali biće teško.

Ostalo je da se vidi ko će sa prednošću ući u poslednji dan u Vankuveru. Za Kanadu su najavljeni Nestor i Pospisil a za Francuze Beneto i Ljodra. Moguće su izmene, pre svega kada su Kanađani u pitanju, ali to će se videti kada meč počne.