Šokantan poraz Krunić

Možda je šokantno, prejaka reč ali svakako ako je i od nestabilne Krunić, mnogo je. Gasprajan je na turnir dospela uz pomoć specijalne pozivnice. Daleko je slabije plasirana od Aleksandre i ne može se baš pohvaliti dobrim rezultatima na ITF turnirima kako u seniorskoj, tako i u juniorskoj konkurenciji, gde još uvek povremeno nastupa jer ima 17 i po godina. Zato je 7-5 6-1, ipak pravo iznenađenje.

Tako je Krunić zaokružila jednu, za nju neuspešnu godinu. Bilo je i svetlih trenutaka, finale Praga, 2. kolo WTA turnira u Taškentu i Budimpešti, posle prolaza kroz kvalifikacije, dobri nastupi u Fed kupu, pa čak i prošlonedeljni tesan poraz od Mladenović je ulivao nadu,  ali se više očekivalo od nje, i tako već dve godine. U kom pravcu će Aleks ići u 2012-oj, teško je reći. Ovkvi porazi joj sigurno neće pomoći.

Aleksandra će možda utehu naći u dublu, gde igra u paru sa Šamajko, a protivnice u prvom kolu su im Artamonova i Monova, Ruskinje, a meč se igra danas popodne. Inače osnovne podatke o Krunić i ostalim srpskim i najboljim svetskim teniserima i teniserkama, možete naći u kategorijama Teniseri i Teniserke, glavni meni sa leve strane, koje su počele da se popunjavaju podacima. Tu će se i nalaziti i nadam se redovno ažurirati bodovi koji se računaju teniserkama za rang liste u periodu od godinu dana. Za tenisere toga neće biti jer su ti podaci dostupni na ATP sajtu.