ŠOK na RG: Poraz Serene u 2. kolu

Garbine MuguruzaDanašnji program na centralnom terenu počeo je duelom Venus Vilijams i Ane Karoline Šmidlove iz Slovačke. Mlada Slovakinja je slavila u tri seta i tako izbacila stariju od sestara Vilijams. Da dan začini još iznenađujućim pobrinula se Španjolka Garbinje Muguruza. Ona je u 2. kolu savladala glavnog favorita za titulu i branioca trofeja, Serenu Vilijams sa laganih 6-2, 6-2.

U meču koji je trajao samo 64 minuta, Serena je igrala očajno, nije ličila na teniserku koja je prva na svetu. Pravila je previše grešaka, kako iz forhenda tako i iz bekhenda. Uspela je da pošalje i smeč u aut, kao i skraćene lopte. Bez obzira na veoma loše izdanje Serene, ne treba potceniti igru Muguruze. Španjolka je odigrala meč sezone, bila je agresivnija, više je napadala i bila je mnogo staloženija i smirenija na terenu za razlikuu od Vilijamsove. 

Muguruza je u prvom setu napravila dva brejka, a u drugom tri uz jedan izgubljen servis. Imala je više  vinera i manje grešaka, uz bolju iskorišćenost brejk prilika.

Španjolka je tako prvi put pobedila neku teniseku iz top 5, a do sada u karijeri imala je dve pobede nad top 10 teniserkama. U sledećoj rundi Muguruza će igrati protiv Slovakinje Šmidlove, pa ćemo umesto očekivanog okršaja sestara Vilijams gledati dve mlade nade svetskog tenisa.