Sofija: Poznate polufinalistkinje

Turnir šampionki ili “Utešni Masters” kako ga neki nazivaju, poslednji je WTA turnir u ovoj kalendarskoj godini. Održava se u Sofiji već treću godinu, a okuplja teniserke koje su tokom sezone osvojile bar jednu titulu iz serije Internacional. Na turniru učestvuje osman teniserki i to šest najbolje plasiranih sa osvojenom titulom Internacional i dve teniserke koje dobijaju specijalnu pozivnicu ogranizatora. Na takmičenju pravo nastupa nemaju teniserke koje su igrale završni turnir sezone u Singapuru.

Sofiacourt

Branilac titule je Simona Halep, ali pošto je igrala turnir u Singapuru ona nema pravo nastupa u Sofiji. Specijalnu pozivnicu su dobile Cvetana Pironkova, kao domaća teniserka i Flavija Peneta koja je zamenila Jelenu Janković. Prvi nosilac na turniru bila je Jekaterina Makarova, ali ona se posle dva poraza povukla sa turnira zbog povrede. 

Nakon odigranih mečeva po grupama stanje na tebelama je sledeće:

Grupa Sredec:
1. Karla Suarez Navaro 2W-1L (4-2 set)
2. Andrea Petković 2-1 (4-2)
3. Dominika Cibulkova 2-1 (4-2)
4. Cvetana Pironkova 0-3 (0-6)

Grupa Serdika
1. Garbinje Muguruza 3W-0L (6-1) 
2. Flavija Peneta 2-1 (5-2)
3. Alize Korne 1-2 (2-4)
4. Karolina Pliškova 0-1 (0-2)

Iz prve grupe u polufinale plasirale su se Karla Suarez Navaro kao prvoplasirana i Andrea Petković kao druga. U polufinalu su im se pridružile i Španjolka Garbinje Muguruza i Italijanka Flavija Peneta. Polufinalni mečevi zakazani su za danas, a prve na teren izaći će  Muguruza i Petković (15:50 h), a nakon njih će nastupiti  Suarez Navaro i  Peneta.