Soeda prejak za Pašanskog!

pašanskiPaša je svoj nastup na Vimbldonu završio u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija, bolji od njega bio je trinaesti nosilac Go Soeda koji se sasvim zasluženo plasirao u glavni žreb slavivši u ovom duelu sa 6-2 6-2 6-4.

Od samog starta Japanac je krenuo mnogo bolje, poveo sa 4-0 i veliku prednost mirno sačuvao do kraja seta. Imao je Boris na 5-2 brejk loptu i šansu da unese blagu neizvesnost u prvi deo igre, ali nije uspeo pa je on pripao japanskom teniseru rezultatom 6-2.

U drugom obojica s nulom uzimaju uvodne gemove na svoj servis, a treći gem je bio možda i prelomni za drugi set, ako ne i za ceo meč, Boris posle dve spašene brejk lopte dolazi do gem lopte, ali sjajni Soeda osvaja tri poena zaredom i pravi brejk za 2-1.

U nastavku seta Japanac još jednim brejkom samo uvećava prednost i rešava i drugi set u svoju korist, identičnim rezultatom kao i prvi.

Treći set je bio najneizvesniji, Paša rešen da natera Soedu bar da se oznoji što više, sjajno kreće i dolazi do vođstva od 2-0. ali odmah zatim gubi svoj servis gem pa smo opet bili uz servis.
Na 3-2 i servis Soede imao je Boris 15-30, Soeda je izvadio taj gem i napravio brejk u sledećem i pri rezultatu 4-3 servirao.

Svi su pomislili da je gotovo, ali iako umoran Boris se lavovski borio i ponovo brejknuo Japanca i izjednačio na 4-4. A onda, neshvatljivo, taj meč nestaje sa svih sajtova za praćenje rezultata, što je najčudnije i na zvaničnom sajtu Vimbldona, a tek pola sata kasnije stiže informacija da je Soeda slavio sa 6-2 6-2 6-4.

Opširnije na  http://borispasanski.blogspot.com/2013/06/boris-nemocan-protiv-soede.html