Smena na vrhu

Karolina Voznjaki više nije prva igračica na svetu. Tačnije, to neće biti zvanično od ponedeljka, jer je u četvrtfinalu AO izgubila od Kim Klajsters sa 6-3 7-6. A ko će biti od ponedeljak, zavisiće od rezultata, Azarenke, Kvitove i Šarapove. Trenutno je Azarenka u prednosti, bar do sutrašnjih četvrtfinala. Trenutno stanje na listi pogledajte OVDE.

U dva čestvrtfinala meča, gde su se sudarila dva stila tenisa, defanzivni i ofanzivni, teniserke koje igraju agresivniji tenis su prošle dalje. Kim je posle teškog meča protiv Li Na, uspela da ponovi još jednu dobru partiju i sigurno dobije meč. U svakom setu ona je kontrolisala rezultat i uvek bila ta koja prva pravi brejk. Karolina se borila, vraćala ali nije imala snage za više od časnog poraza.

Sa druge strane Azarenka je dozvolila Radvanskoj da joj oduzme set, taj brejk čak izgubi sa nulom, a onda se naljutila i do kraja meča dala protivnici samo dva gema. Ako bude zadržala takav pristup i nivo igre imaće velike šanse i u polufinalu.

Druga dva četvrtfinala igraće se naredne noći a prve na teren će Erani i Kvitova, od 1h posle ponoći a za njima će svoj meč igrati Makarova i Šarapova. Posle njih svoj meč će igrati Marej i Nišikori, dok će u noćnom programu, od 9:30h krenuti Novak i Ferer, naravno ako se dnevni program ne oduži. Sve to na Rod Lejver areni.