Zimonjić i… sledeći je Lindsted

Švedski reprezentativac Robert Lindsted, trenutno 6. dubl igrač na svetu,  biće novi partner Nenada Zimonjića za 2013. godinu.

Šveđanin je godinu dana mlađi od Zimonjića a ova godina mu je daleko najuspešnija u karijeri. U paru sa Rumunom Tekauom je stigao do finala Vimbldona, titule u Sinsinatiju i finala u Madridu. Teško je reći zašto Robert raskida sa partnerom sa koji je doživeo najveće uspehe u svojoj karijeri, kako u singlu, tako u dublu, ali je jasno zašto je Nenad morao da traži novog partnera.

Posle dobre prve godine saradnje sa Mišelom Ljodrom ove godine im ne ide nikako. Izgledalo je da je posle Vimbldona stvar završena. Naime, Nenad i Mišel su odigrali dobar Roland Garos, da bi se Ljodra povredio u četvrtfinalu. Nervozne i emotivne reakcije Zimonjića u tom meču, iako se radilo o povredi saigrača, govorile su da nešto nije u redu.

Ubrzo je došla vest da oni neće igrati zajedno na Vimbldonu jer je Francuz postao otac, što je impliciralo da on neće nastupiti na turniru. Ipak, Ljodra je zaigrao, kako u singlu tako i u dublu, ali u paru sa Klemonom. Zimonjić i Ljodra nisu igrali zajedno turnir sve do USO, a i tu bolje da nisu jer su ispali u prvom kolu od Amerikanaca Monroa i Janga. Neslavan završetak za dubl koji je u najavi trebalo da bude bolji i poletniji od prethodnog koji je Nenadu doneo i prvo mesto na ATP listi.

Lindsted je, takoreći, pod stare dane proigrao. Gledajući ga u mečevima protiv Srbije, u Dejvis kupu prošle i ove godine, očigledno je da se radi o kvalitetnom dubl igraču. Da li je taj kvalitet dovoljan da sa Nenadom krene dalje od onoga što je postigao ove godine sa svojim partnerom ili je sve samo posledica dobre “hemije” koju je imao sa Tekauom, videće se, delimično, već u Stoholmu kada bi oni prvi put trebalo da nastupe zajedno.

Naravno, ne treba zaboraviti i realno stanje, koje je takvo da izgleda da Lindsted čini Nenadu uslugu odlukom da raskine prethodnu uspešnu saradnju i zaigra s njim. Nenad je, trenutno, dosta lošije plasiran kao dubl igrač. Trenutno je 16. na listi dublova što mu je najgori plasman još od 2005. godine!

Zimonjić je izjavio da će do kraja godine menjati partnere. Tako će u Sankt Petersburgu igrati sa Ramom iz SAD, da bi u Tokiju i Šangaju nastupio u paru sa Berdihom. Posle Stokholma, gde će prvi put zaigrati sa svojim budućim partnerom, Nenad će imati svojevrsni omaž svojim bivšim partnerima, jer će u Bazelu igrati sa Nestorom, a u Prizu najverovatnije sa Ljodrom.