Slabo, ali poeda

Pomalo bezvoljno i uspavano je delovala Jelena danas, ali je meč završila ipak uspešno, bez previše problema, 6-4 6-2.

Nije Jelena ličila na neka dobra izdanja ove godine. Napravila je brejk na startu  a onda serijom grešaka stigla do 2-4, što je bio nagovešataj teškog meča. Ipak, dogodilo se obrnuto. Čang je do kraja meča osvojila još samo dva gema a Jelena rutinski privela meč kraju.

Mora se ipak priznari da je to više bila zasluga protivnice, koja puno grešila, nego mnogo bolje Jelenine igre. Posebno problematičan je bio prvi servis, koji je  ubacivala jedva 37%. Ako je Jelena igrala po sistemu, kakva protivnica – takva igra, onda je ovo bila samo jedna rutinska pobeda. Bitno je da se Jeleninim zdravljem sve u redu a nije pokazivala da ima problema u tom smislu.

Za sledeću protivnicu će joj verovatno biti potreban nešto viši nivo, mada je Mekhejl jedva izašla na kraj sa Marinom Eraković, posle izgubljenog prvog seta i dobijenog drugog u taj brejku. Jelena je igrala sa Kristinom, ali na šljaci. Bilo je to u Čarlstonu prošle godine i sigurna pobeda 6-2 6-0. Kristina je tada delovala previše ipresionirana Jelenom, pa će sad sigurno zaigrati bolje. SIpak, ako Jelena ponovi igru sa početka sezone, neće biti problema za plasman u 4. kolo i  najverovatnije meč sa Karolinom Voznjaki. Jelena je prošle godine izgubila u drugom kolu, tako sa ovom pobedom dobija nove poene. Za sada 60.