Skoro savršen meč

Konačno! Ako se neko pitao da li je moguće da Novak ponovi neka savršena prošlogodišnja izdanja, odgovor je dobio danas. Posle onih ubedljivih mečeva na egzibiciji u Abu Dabiju, protiv Rodžera Federera, ali i protiv Davida Ferera, Novak je danas odigrao sigurno najbolji ovogodišnji takmičarski meč, protiv Endija Rodika, 6-2 6-1!

Nikad lakše, tačnije, nikad ubedljivije. Umesto analize meča, možda je bolje preneti statističke podatke. Meč je trajao manje od sat vremena, Novak je imao 14 asova, protiv Rodikovih 5! Broj vinera je neverovatan, 34 od 53 ukupno osvojenih poena! Rodik ih je imao 12. U greškama je bilo gotovo izjednačeno, 6 prema Rodikovih 7.

Sve ovo govori, da je Novak danas odigrao iznenađujuće sjajan meč. Videlo se to po reakcijama samog Endija Rodika, a i Novakovog boksa, sa sve Divcem, Troickim i ostalima. Nije bilo klizanja, nije bilo čekanja. Brzo i agresivno, na način kako je Federer znao da razbije Rodika u danima kada su bili prva dva tenisera na svetu.

Strah pre ovog meča, a posle meča protiv Fonjinija, bio je realan i opravdan. Posle ovog meča ne treba krenuti u neku euforiju, ali znajući Novaka u ovakvim situacijama, treba očekivati odlična izdanja do kraja turnira, pa gde on bude bio. Bar u finalu i sa zlatom na grudima 🙂

Treba napomenuti da je ovo najubedljivija pobeda Novaka protiv Rodika, protiv koga inače ima negativan skor 4-5. Sledeći Novakov protivnik će biti pobednik meča Čilić – Hjuit. Meč će se igrati danas u toku dana.