Skijavone bolja od Krunićeve, poraz Jakšićeve

STRASBOURG, FRANCE - MAY 17 : Aleksandra Krunic in action at the 2015 Internationaux de Strasbourg WTA International tennis tournament

Na turniru 50k kategorije u Ospreju, već u prvom kolu Aleksandra Krunić igrala je protiv bivše GS šampionke Frančeske Skijavone iz Italije.

Iako je ovo bio duel koji zaslužuje kasnije runde, pa i WTA turnira, žreb je odlučio da se sastanu već na startu. 

Meč je zbog kiše trajao dva dana. Bolje ga je počela Italijanka, a zatim bolje i završila. Prvi set je dobila ubedljivo, sa 6.-1, a tada srpska teniserka preokreće i dolazi do vođstva od 5-2, kada je usledio prekid. Aleksandrin takozvani ”momantum” je prekinut, a sutradan je spremnija izašla na teren Frančeska. Prepustila je Aleksandri gem za osvajanje drugog seta i 6-2, a onda treći uzela sa 6-1.

Jjovana jaksic 2015ovana Jakšić stala je u kvalifikacijama, već u prvom kolu. Forma kojom je završila prošlu sezonu, ove još uvek nije došla. Od nje je bila bolja Loren Albaneze u dva seta, 6-3, 6-1

I Skijavone i Albaneze su bile 6. nositeljke u žrebovima, te se može reći da naše teniserke i nisu imale seće sa istim.

Obe naše teniserke nastupaju u kvalifikacijama naWTA  turniru u Čarlstonu, gde ih čeka potencijalna borba za glavni žreb, ako pre toga dobiju mečeve prvog kola. Aleksandra protiv Melani Odin iz Amerike, a Jovana protv Alize Lim iz Francuske.

Jelena Janković je takođe prijavila turnir u Čarlstonu, mada je neizvesno d ali će igrati s obzirom na povredu ramena koju ej zadobila pred turnir u Majamiju.