Sju i Rubljov osvojili juniorski masters

Juniorski ITF masters je prvi put u istoriji igran ove sezone u kineskom Čengdu, a na turniru su učestvovali osam najboljih juniora u obe konkurencije. Nakon trodnevnog takmičenja dobili smo i prve pobednike, a to su Sju Šilin i Andrej Rubljov.

juniors

Kineskinja Sju Šilin osvojila je juniorski masters pošto je u finalu sa 6-4, 6-2 savladala Kristinu Šmidlovu . U prvom setu vodila se velika borba, a onda se pri rezultatu 5-4 Slovakinja na svoj servis suočila sa set loptom, Kineskinja je izvršila pritisak i dobila je uvodi set sa 6-4. Drugi set je Sju osvojila još uebedljivije sa 6-2, napravila je dva brejka i tako došla do velikog uspeha. Ona  je prošle godine na Olimpijskim igrama mladih osvojila zlato u singlu, a sada je pokazala da će Kina u budućnosti moći na računa na “novu Na Li”.

U muškoj konkurenciji do titule je stigao Andrej Rubljov. On je u finalu, posle preokreta, rezultatom 6-7, 6-3, 6-4 savladao Amerikanca Tejlora Frica. Rus je kao prvi nosilac na turniru opravdao ulogu favorita i poptupo zasluženo osvojio poslednji juniorski turnir za njega, pa se sada u potpunosti okreće seniorskim turnirima. Rubljov (17 godina) je ove sezone već upisao par pobeda na ATP turnirima i u budućnosti ćemo ga češće gledati u završnicama najjačih turnira.

Treće mesto na ovom turniru osvojili su Korejac Dak He Li i Irina Šimanovič. Korejac je iznenadio 2. nosioca Orlanda Luza sa 6-3, 7-5 dok je Beloruskinja bila bolja od Švajcarkinje Žil Tajhman sa 6-2, 6-2.