Sjajni Viktor u polufinalu Štutgarta

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u polufinale turnira u Štutgartu, pošto je prethodno savladao Australijanca Sema Grota sa 2-0 (7-6, 6-1). Viktor je bio veoma siguran u ovom meču i za plasman u finale igraće sa drugim nosiocem Marinom Čilićem koji je tek u taj-brejku trećeg seta slomio otpor Miše Zvereva.

viktor

U duelu dvojice sjajnih servera, kakvi su Viktor i Sem za očekivati je bilo da vidimo bar jedan taj-brejk, a tako je i bilo. Oba tenisera su u prvom setu sačuvala svoj servis, uprkos tome što su imali po dve brejk prilike, ali bez realizacije. Odluka je pala u odlučujućem gemu u kome je Viktor vrlo brzo poveo sa 6-1, Australijanac je potom vezao dva poena, ali više od toga nije mogao, pa je prvi deo igre pripao Troickom sa 7-3.

Srpski teniser je na najbolji mogući način otvorio i drugi period, odmah je oduzeo servis protivniku i poveo sa 2-0. U nastavku Troicki nije popuštao, nego je u šestom gemu novim brejkom rešioio meč u svoju korist i trasirao sebi put među najbolja četiri igrača u Štutgartu.