Sjajne Milovanović i Jorović!

Džina Milovanović i Ivana Jorović, obeležile su tekuću nedelju, bar kada je u pitanju juniorski tenis u Srbiji. Džina je već osvojila titulu na G4 turniru u Turskoj, dok se Jorović plasirala u finale i singla i dubla na G2 turniru u Italiji, što je najveći uspeh u njenoj karijeri.

Obe teniserke, iako različitih godišta (Džina je starija 1996. godište, Ivana godinu dana mlađa), praktično su ove godine zakoračile u ITF teniske juniorske vode. Milovanović(članica TK Sopot) je dodouše dosta slabije plasirana, ali u poslednje vreme beleži dobre rezultate, pa je titula u Turskoj nekako došla kao logičn uspeh. Ona je u finalu imala i malo sreće, jer joj je protivnica iz Švedske, Karolina Kalberg, predala posle 5-1 za Milovanović, ali je Džina napravila veliku stvar i svoju anjveću pobedu u polufinalu kada j pobedila Ipek Sojlu, domaću teniserku, trenutno 64. na svetu. Milovanović posle ovog turnira čeka skok, sa trenutno 756. mesta na prag ulaska u Top 500 juniorki.

Jorović, sa druge strane, ne prestaje da nas oduševljava. Danas je ostvarila svoju najveću pobedu u karijeri, pobedivši svoju dubl partnerku, Belindu Benčić iz Švajcarske. Iako je izgubila prvi set, u nastavku je Ivana bila ta koja je dominirala a mogla je i lakše da završi posao. Na kraju 3-6 6-2 7-5 za Ivanu, protiv najbolje juniorke kada je Ivanino godište u pitanju, 26. juniorke na svetu. Ko je mogao da gleda strim sa ovog meča, mogao je da zaključi da se radi o dve izuzetno talentovane igračice, koje će verovatno dugo voditi borbu na najvećim turnirima, kako u juniorskoj, tako i u seniorskoj konkurenciji.

Ivana je tako obezbedila plasman u sto najboljih a ako bude uspešna u oba finala, možda čak i u Top 80. U finalu je čeka na papiru lakša protivnica, ali tri godine starija, Bernanda Pera, koja ove godine ne zna za neuspeh u juniorskoj kategoriji, gde nije igrala previše mečeva. Ivana sledeće nedelje bi trebalo da nastavi sa turnirima u Italiji, ovoga puta na G1 turniru u Santa Krokeu. Ivana je već igrala na jedno turniru te kategorije, marta ove godine u Umagu, kada je stigla do četvrtfinala.