Sjajne Jelena i Mirjana u četvrtfinalu dubla

JJ WBJelena Janković i njena saigračica Mirjana Lučić Baroni  iz Hrvatske, plasirale su se u četvrtfinale Vimbldona u konkurenciji dublova, ubedljivo pobedivši treći dubl sveta, Ruskinje Jelenu Vesninu i Jekaterinu Makarovu, u dva seta (6-3, 6-2).

Jelena i njena dubl partnerka su protivnicama već na startu dale do znanja s kim imaju posla. Brzo su stigle do brejka i 2-0. Međutim protivnice uzvraćaju istom merom i izjednačuju na 2-2. Jelena i Mirjana su sve vreme bile sigurne na servisu, da bi u 8. gemu stigle do ključnog brejka i 5-3. Nastavile su sa sigurnom igrom i stigle do seta sa 6-3.

Na krilima uspeha iz prvog seta Jelena i Mirjana nastavile su u istom ritmu. U petom gemu stižu do brejka i 3-2. Protivnice su im pružile jači otpor u nastavku, ali ne i dovoljan da zaustave nalet dobre igre srpsko-hrvatskog dubla. Ključan brejk prave za 5-2 i rutinski na svoj servis s nulom završavaju meč za 6-3, 6-2.

Njihove naredne protivnice u borbi za polufinale biće kinesko-tajvanska kombinacija – Šuaj Peng i Hsieh Su-Vej, osme nositeljke turnira.