Sjajna Vesna preokretom do drugog kola!

558731_270809596363823_1916734791_nVesni Dolonc ove godine ne ide baš najbolje na turnirima niže kategorije, ali je već na drugom od tri GS trurnira stigla do drugog kola. Ovoga puta zabeleživši i drugu najveću pobedu u karijeri, protiv 40. igračice na svetu, Janine Vikmajer sa 3-6 6-2 6-4.

Bio je to svakako neizvestan meč, koji do 2-1 uz set i brejk za Belgijanku, nije ličio na meč u kojem će biti iznenađenja. Doduše, Vesna je imala šanse i u prvom setu. Uspela je da se u jednom trenutku vrati u set, vrati brejk koji je Vikmajer napravila u drugom gemu i izjednači na 3-3, ali posle toga je usledio još jedan gubitak servisa i taj deo igre je pripao Vikmajer.

U drugom je na pomoilu bio isti scenario, ali je od četrtog gema sve krenulo mnogo bolje za Vesnu. Odmah je vratila brejk sa nulom, a onda je dominantno, uz još dva oduzeta servisa, brzo stigla do izjednačenja u setovima.

U trećem, igrali su se neizvesni gemovi, koji su gotovo svi stigli do 30-30, do izjadnečenja  ali do sedmog gema nije bilo brejka. Onda, sledi serija od tri uzastopna, ali je Vesna napravila jedan više i došla do značajne pobede!

Gledjući statistiku, Vesna je bila bolja teniserka jer je uzela osam gemova više i jer je imala više vinera nego grešaka. Ovom pobedom, Vesna neće puno poraviti svoj plasman, tek za oko pet mesta, ali bi sledećom mogla zabeležiti renking karijere. Protivnica će joj biti Jelena Janković, koja je danas bila bolja od domaće teniserke Johane Konta u dva seta.