Sjajna Bojana u 3. kolu AO

Australian Open Tennis   Bojana Jovanovski po prvi put u karijeri plasirala se u treće kolo Gren Slem turnira pobedivši u Melburnu Lusi Safarovu sa 7-5 7-5.

Od samog početka igralo se dramatično, brejka nije bilo u prva dva gema, ali su oba igrana na razliku. Treći gem Bjana Jovanovski je dobila bez izgubljenog poena.

Safarova je uzvratila na isti način, a zatim je usledio daleko najduži gem u prvom delu meča, koji je posle dosta preokreta okončan brejkom za Čehinju.

U naredna dva gema nikakvih problema za teniserku na servisu nije bilo, pa je Čehinja učvrstila stečenu prednost. Bojana se međutim tada probudila, vratila je brejk, dobila je tri vezana gema i stigla je na korak od prvog seta (5:4).

Usledila su dva gema koja su bez problema dobile teniserke na servisu, a onda je Bojana u 12. ponovo napala servis rivalke, stigla je do dve vezane set lopte i drugu je pretvorila u vođstvo od 1:0 (7:5).

Nije osvajanje prvog seta opilo srpsku teniserku koja je nastavila sa agresivnom igrom i na startu drugog. Lako je dobila uvodni gem, a onda je napravila novi brejk koji je potvrdfila za vođstvo od 3:0.

Srpska teniserka nastavila je sa dobrom igrom, čuvala je prednost brejka, a onda je u osmom gemu na servis Čehinje stigla do prve meč lopte. Nije uspela da je iskoristi, Safarova je dobila taj gem, a onda jeuspela i da vrati brejk (5:4). Delovalo je da Čehinja ima veliku psihološku prednost kada je izjednačila na 5:5 dobivši treći vezani gem, ali Bojana je pokazala veliku mentalnu snagu, uspela je da dobije poslednja dva gema i izbori prolaz u treće kolo.

Našu teniserku u trećem kolu “Australian Open-a” očekuje duel sa veterankom Kimiko Date-Krum iz Japana, koja je u drugom kolu očekivano savladala Izraelku Šahar Per sa 6-2 7-5.

Kimiko Date-Krum ima 43 godine, a trenutno je 100. teniserka sveta. Japanka je najbolji plasman u karijeri upisala 1995. godine, kada je bila 4. teniserka sveta. Interesantno, te 1995. godine Bojana Jovanovski je imala tek četiri godine.