Sjajna Ana u polufinalu!

Ana je ovoga puta otišla korak dalje, što se rezultata i igre tiče. Našla je pravu meru i uspela da prebrodi prepreku zvanu Marion Bartoli, što joj prošle godine nije uspelo, 6-3 6-4.

Možda Bartoli nije igrala na svom nivou, ali je Ana pokazala  svoju bolju stranu i bez panike, histerije i sl. sigurno kontrolisala meč. Praktično, sem na samom početku kada je izgubila svoj servis, Ana nije popuštala sa servisom. Kada je servis stabilan, onda je i Anina igra dobra. Pored dobrog forhenda, ovoga puta Ana je pokazala odličnu odbranu a i bekend joj je bio mnogo sigurniji, čak je uspevala povremeno sa njim da iznenadi protivnicu.

Šta se dešavalo sa Bartoli teško je reći. Tražila je pomoć početkom drugog seta, ali to nije novost kada je ova teniserka u pitanju. Ipak, očigledne su bile manje oštre reakcije i kretanje, pa je sasvim moguće da je problema bilo. To svakako ne umanjuje Aninu pobedu i pitanje je šta bi bilo da je Ana popustila i dozvolila joj da se vrati. Inače Ana je prvi set prelomila u osmom gemu, a drugi na samom startu u prvom gemu.

Ana čeka protivnicu meča između Šarapove i Kirilenko i jasno je koga bi Ana više želela za protivnicu. Ako ponovi igru iz današnjeg meča, imala bi velike šanse i da to bude lošija opcija, Šarapova.