SINSINATI: Sjajna Kerber!

   Jednostavno nije bio njen dan! Serena Vilijams završila je učešće na WTA turniru u Sinsinatiju izgubivši u četvrtfinalu od Nemice Angeline Kerber sa laganih 2:0, po setovima 6:4 i 6:4 za 75 minuta igre.

Presudan momenat u prvom setu dogodio se kada je Serena propustila 3 brejk prilike u jednom gemu i taj gem izgubila. Kerberovoj je jedan brejk bio dovoljan da dobije prvi set sa 6:4. U drugom setu isti scenario, Serena pravi početničke greške, promašuje smeč, zatim draj volej i naravno gubi i taj gem. Kerber je opet iskoristila jednu brejk loptu i meč lagano privela kraju za konačnih 2:0.

Zanimljivo je da je Nemica jedina teniserka ove godine koja je uspela da dobije i Venus i Serenu. Venus je dobila na OI sa 7:6 i 7:6 u osmini finala.

Inače, Serena ovaj turnir nije ni htela da igra ali ju je starija seka nagovorila. Serena je napravila 22 vinera i imala 33 greške, dok je Angelina imala 15 vinera i 18 grešaka. Prvi servis nije služio ni jednu ni drugu, pa je Serena imala svega 48% ubačenog prvog, a Kerber 55% ubačenog prvog servisa.

Meč je završen asom Nemice, 5 nosioca na turniru.