Sila je Miloje!

NMilojevic2Nikola Milojević je baš kao i kroz ceo turnir, protutnjao kroz finale i tako učinio ono što nikom do sada nije pošlo za rukom, osvojio titulu na turniru Abierto Juvenil Mexicano u singlu i tako objedinio obe titule, jer je dan ranije osvojio u dublu!

Naoki Nikagva, najveće iznenađenje turnira, nije mogao da se oszbiljnije suprostavi Nikoli, koji je tako stigao do najveće titule u karijeri i do trećeg mesta na juniorskoj rang listi, koja će biti važeća početkom naredne godine.

“Ovaj rezultat će se odraziti na moje samopuzdanje. Rekao bih da je ono počelo da raste posle lepog rezultata na državnom seniorskom prvenstvu, kada sam igrao polufinale protiv Nikole Ćirića i naravno sada se još više povećalo posle ovog velikog uspeha, pogotovu što ovaj turnir niko nije osvojio i u singlu i u dublu”, rekao je Milojević.

Nikola se sada okreće narednoj sezoni, mada ovaj turnir za njega predstavlja početak sezone. Već naredne nedelje igra Grade 1 trurnir u Kostarici, gde je ubedljivo najveći favorit, ali Milojevićeve ambvicije za narednu godinu su mnogo veće:

“Definitivno najveća ambicija za 2013. godinu je da osvojim juniorski grand slam, a onda polako da krećem da igram fjučerse”. Što se svoje igre tiče Nikola je rekao: “Mislim da bih trebao još da radim na servisu, kako bih što lakše prešao u seniore jer sam sa osnovne linije uvek imao dobre udarce”.

Treba reći, da će Srbija početkom godine imati dva predstavnika u Top 5, uz Milojevića tu je i Laslo Đere, što se ranije nikada nije dogodilo. Nikola će posle Kostarike ići na Australian open, gde će imati priliku da izjednači najbolji juniorski rezultat, koji je ostvario Janko Tipsarević… Titula na AO i mesto najboljeg juniora na svetu. Zanimljivo, Janko je do toga stigao sličnim putem kojim je Nikola krenuo, titule u Meksiku, Kostarici i u Australiji!

Tipsarević je pre AO igrao i osvojio G1 turnir, koji se takođe igrao u Melburnu, a koji se sad održava u Traralgonu, gde će novu sezonu početi Laslo Đere.