Sigurni Janko u četvrtfinalu Beča

Iako rezultat tako ne govori, 6-3 6-4, kao i činjenica da je Janko dva puta pretrpeo brejk u meču, to je bila više nego sigurna pobeda srpskog tenisera, kojom je Janko započeo “odbranu” titule iz Moskve a u Beču.

Janko je naime, prošle godine u ovo vreme igrao Moskvu, gde je u kratkom periodu stigao do druge titule u karijeri. Tada su Janko i Viktor bili prvi nosioci, dok ovoga puta Janko ima nešto teži posao, Huana Martina Del Potra, ali pre toga u polufinalu verovatno Tomija Hasa, od koga je u Šangaju ubedljivo izgubio a koji je juče zabeležio 500. pobedu u karijeri.

Ali dok ne počne da brine teže brige, Janko je sinoć lako izašao na kraj sa Gulbisom, stvarajući u oba seta veliku prednost, 5-0 u prvom i 4-1 u drugom, uz dva brejka, da bi usled malog opuštanja, dao Gulbisu šansu da sa po jednim vraćenim brejkom obezbedi pristojniji poraz.

U četvrtfinalu, Janko će se sastati sa Aljaz Bedeneom, momkom koji uglavnom provodi vreme na čelindžerima uz po koji izlet na ATP turnir. Ovoga puta je postigao i više od očekivanog, pobedivši u drugom kolu Donalda Janga, posle veliek borbe u tri seta, mada verovatno dotle ne bi ni stigao, da mu Garsija-Lopez nije predao meč prvog kola.